Arlington Kirkegården i Washington

I forbindelse med vores USA-tur i foråret havde vi 3 dage i Washington og 7 dage i New York. Den sidste dag i Washington brugte vi på Arlington Kirkegård, som min kæreste havde talt varmt om.

Jeg må indrømme at jeg umiddelbart havde svært ved at forstå hans fascination af en stor militærkirkegård med tusindvis af ens gravsten, men den tvivl må jeg trække tilbage nu. Det var et virkelig spændende sted som jeg ser tilbage på med meget positivt sind og gerne vil genbesøge. Vi havde oven i købet det fineste forårsvejr og nød solens stråler indtil vi skulle afsted igen, for at nå toget mod New York.

Arlington Station

Vi tog den blå metrolinje ud til Arlington, som har sit eget stoppested. Når man kommer op fra stationen skal man lige gå et par hundrede meter og så er man ved Welcome centeret hvor der også er kort, toiletter, en boghandel, mulighed for at købe lidt at drikke osv. Herfra følger du egentlig bare menneskemængden og bliver hurtigt ledt op til de typiske turistattraktioner. Men der er så meget mere at se end det, læs mere om hvad jeg vil anbefale du bruger din tid på nedenfor.

Arlington kirkegård

 

Hvad er Arlington for et sted?

Arlington kirkegården blev etableret under den amerikanske borgerkrig og er placeret på den anden side af Potomac floden i nærheden af Pentagon.

kort over Arlington kirkegård

Næsten 300.000 mennesker ligger begravet på området. Dette omfatter veteraner og dræbte i alle USA’s krige, helt tilbage fra den amerikanske uafhængighedskrig til de seneste krige i Afghanistan og Irak. Man har desuden valgt at genbegrave soldater der døde før borgerkrigen, på Arlington. Selve kirkegården administreres af det amerikanske krigsministerium mens Arlington House og det omkringliggende område administreres af National Park service.

begravelse på arlington kirkegård

Hver hverdag er der mellem 27 og 30 begravelser og om lørdagen er der 6-8 begravelser. Arlington er altså i høj grad stadigvæk en aktiv kirkegård og faktisk den ældste militære kirkegård i USA som stadigvæk er i brug. Dette skal man selvfølgelig være opmærksom på når man færdes på området og udvise respekt for de pårørende og besøgende.

Arlington kirkegård

Arlington er på mange måder imponerende. Det bakkede landskab med de hundredetusinder af gravstene er fascinerende, uhyggeligt og flot på samme tid. Man får virkelig følelsen af hvor patriotiske amerikanerne er og hvor højt man værdsætter soldater.  Kirkegården er inddelt i sektioner med forskellige “temaer”, f.eks. er der et sted for kvinder og et sted for læger. Alt det kan man blive klogere på hvis man læser her.

kort over Arlington kirkegård

Hvad skal man se på Arlington Kirkegården

Vi havde ingen plan for hvad vi skulle se da vi kom, men min kæreste havde været der før og havde en idé om hvilken retning vi kunne bevæge os i. Vi fulgte strømmen af besøgende op mod John F Kennedys grav og bevægede os derfra længere væk fra turisterne.

Herunder er tre af de attraktioner som folk flokkes om og til sidst får du mit bedste råd til dig som besøgende.

det skal du se på Arlington kirkegård

 

1. Vagtskifte på de ukendte soldaters grav

Da vi hørte nogle forbipasserende tale om changing of the guards fulgte vi efter dem over mod de ukendte soldaters grav. De ukendte soldaters grav ligger på toppen af en bakke, hvor der er en spektakulær udsigt over Washington D.C.

Graven er lavet af marmor og vejer omkring 72 tons. Graven har været åben for offentligheden siden 9. april 1932 og oprindeligt var der kun én ukendt soldat begravet der. Sidenhen er der kommet flere til. Den sidst begravede er en ukendt soldat fra Vietnamkrigen, som blev begravet i 1984. De ukendte soldaters grav bevogtes af den amerikanske hær og du kan se vagtskiftet hver gang klokken er hel fra 1. oktober til 31. marts og hver halve time fra 1. april til 30. september. Graven bliver bevogtet 24 timer i døgnet 365 dage om året. Vogterne er alle frivillige fra “The Old Guard”, og betragtes som eliten indenfor deres branche. De er igennem et ret omfattende program, for at blive godkendt til at bevogte de ukendte soldaters grav. Det kan du læse mere om her, hvis det har din interesse. Det er en meget fin ceremoni at overvære og det er imponerende at de gør det hele om igen hver halve og hele time! Uanset om du rammer vagtskiftet eller ej, så er de ukendte soldaters grav et besøg værd alene for udsigten.

udsigt over Arlington kirkegård

 

2. The Memorial Ampfitheater

For at komme til de ukendte soldaters grav passerer man The Memorial Ampfitheater. For en stund tror man at man er gået forkert, for det er i sandhed et romersk amfiteater man pludselig står i. Amfiteateret på Arlington er stedet hvor de officielle ceremonier for at hylde de amerikanske soldater finder sted. Byggeriet af amfiteateret blev påbegyndt i 1915 og stod færdigt i 1921.

Amfiteateret har huset statsbegravelser og der er tre årlige store ceremoner i amfiteateret, hvor op mod 5000 personer deltager i hver af dem. De finder sted i hhv. påsken, på Memorial Day og Veterans Day. Herudover holder mange militærorganisationer en årlig mindeceremoni i amfiteateret.

Arlington kirkegård washington

 

3. John F Kennedys grav

John F. Kennedy var USA’s 35. præsident og han blev skudt og dræbt den 22. november 1963. Han er én ud af to amerikanske præsidenter som er begravet på Arlington Kirkegården. Den anden er William Howard Taft, der døde i 1930. Det var hans hustru Jacqueline Kennedy der udtrykte: “He belongs to the people“, hvilket resulterede i at den afdøde præsident fik et gravsted på Arlington, som offentligheden kunne besøge. Præsident John F Kennedy blev begravet den 25. november 1963.

john f kennedys grav arlington kirkegård

I det første år blev graven besøgt af mere end 3000 personer i timen og man anslog at mere end 16 millioner personer havde besøgt Kennedygraven i løbet af de første tre år. På grund af de mange besøgende valgte man at flytte graven til et mere passende sted på Kirkegården i 1965. Her blev præsidenten lagt sammen med sine to afdøde børn  ved en privat ceremoni, hvor Jacqueline Kennedy tændte en “evig flamme“, som man vil se når man besøger graven i dag. Den 23. maj 1994 blev Jacqueline Kennedy begravet ved siden af sin mand. Vi besøgte gravstedet, men jeg synes egentlig ikke det var “noget særligt”. Måske fordi der var så mange turister. Man kan næsten ikke undgå at komme forbi stedet, så det skal naturligvis ses når det er der, men jeg ville ikke sætte forventningerne for højt.

Arlington kirkegård washington

 

4. Mit bedste tip – Gå en rigtig lang tur

Ja det lyder måske banalt, men for at rigtig fornemme hvor storslående Arlington er, så skal man bevæge sig væk fra turistattraktionerne og ud og gå. Og tro mig, du kan komme vidt omkring!

gåtur på Arlington kirkegård washington

Når man først ankommer til Arlington kan man godt tro det er en turistfælde, hvis man dømmer på antallet af skoleklasser, turistbusser osv., som får folk til at strømme op mod John F Kennedys grav og de ukendte soldaters grav. Men Arlington er så meget mere. Jeg vil anbefale at have et kort over området og så ellers bare gå derudaf. Vi endte med at gå omkring 10 km på Kirkegården – ja så stor er den virkelig! Vi kunne have gået meget længere, hvis ikke vi havde et tog vi skulle nå (og nogle af os havde også lidt trætte fødder).

gravstene på Arlington kirkegård

Jeg ville næsten ønske vi havde haft en madpakke med. Der er bænke flere steder på Kirkegården og hvis man kommer ud på den anden side, er der også mange fine græsarealer som måske er lidt mere passende at slå sig ned på og spise madpakker. Vi så stort set ikke nogle mennesker da vi først var kommet lidt væk fra de traditionelle turistattraktioner, så vi kunne gå i fred og ro og lade os betage af det meget storslående udsyn der var næsten lige meget hvor man kigger hen.

statue på Arlington kirkegård

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis share knapperne
Skjul share knapperne